FollowRSSTwitter


ATB Ponyveldtoertocht nu ook voor racefietsersZe zijn in ruime mate aanwezig in Heeten en omgeving. De fietsliefhebbers die zowel een mountainbike als een racefiets in de schuur of garage hebben staan, c.q. hangen. Het geeft aan hoe groot de verwantschap is tussen beide takken van sport waarbij de fiets centraal staat. Deze groep krijgt eind september een leuke uitdaging voor de kiezen. De traditionele ATB Ponyveldtoertocht wordt namelijk voor het eerst uitgebreid met een tocht voor wielrenners. Dus, welke fiets pakken we dit jaar mee?

“Het is eigenlijk best wel logisch om de combinatie te zoeken. Tenslotte beschikken we voor de organisatie van de ATB-tocht al jaren over allerlei faciliteiten en een goed draaiboek. De enige grote uitdaging is om routes op elkaar af te stemmen zodat beide deelnemersgroepen van dezelfde rustplaats gebruik kunnen maken. Dat was wel even puzzelen, maar het is gelukt”, leggen Anton Berends en Erik Slinkman uit.

De toevoeging van de toertocht voor wielrenners moet zeker niet worden uitgelegd als een noodgreep om het aantal deelnemers op te krikken. Integendeel, over de opkomst is de organisatie al jaren erg tevreden. Want, als je in 2018 al 350 ATB’ers kunt begroeten, dan sta je qua aantrekkingskracht al voldoende op de kaart. “Wel hebben we het idee dat we met de toertocht voor de racefietsers de jongere doelgroep beter kunnen aanspreken. De kwaliteit van het evenement blijft hetzelfde en we krijgen een bredere uitstraling. Dit is een duidelijke
win-winsituatie.”

Het duo hoopt en verwacht dat dankzij de combinatie met de wegfietsers een deelnemersveld van 500 rijders tot de mogelijkheden behoort. “Met twee disciplines bij elkaar ontstaat na afloop nog meer reuring en gezelligheid in de feesttent. En om de feestvreugde nog iets te verhogen, krijgt iedere deelnemer een muntje om na afloop een welverdiende consumptie te kunnen nemen. De fiets kan dan worden gestald in de tijdelijke fietsenstalling in de tent.”

De ATB’ers kunnen kiezen uit routes van 35 en 60 kilometer, terwijl voor de wielrenners een fraaie route van 85 kilometer is uitgestippeld. Alle deelnemers gaan in zuidoostelijke richting en krijgen op een gegeven moment allemaal te maken met een bepaald stijgingspercentage. De racefietsers op de bekende Motieweg bij Holten en de ATB’ers in ieder geval ook in een weiland. “Een aantal fietsende agrariërs uit Heeten heeft land beschikbaar gesteld waardoor we een unieke route kunnen creëren”, lachen ze veelzeggend.

De organisatie van de Ponytoertocht – zoals het vanaf dit jaar gaat heten – heeft dus versterking gekregen van enkele Heetenaren die hun liefhebberij (ook) vinden in het wielrennen op de weg. De ambities blijven daardoor onverminderd hoog. “We gaan altijd voor minimaal een 8,5 of 9”, stelt Berends die wordt bijgevallen door zijn nieuwe collega Slinkman. “Het is natuurlijk belangrijk om de toertocht op de weg meteen goed neer te zetten.”

De ATB Ponyveldtoertocht wordt gehouden op zondag 22 september. De inschrijving is tussen 9.00 en 10.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein in Heeten. NTFU-leden kunnen weer gebruik maken van het Scan & Go systeem. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,-. Deelname is op eigen risico.
Meer informatie is te vinden op www.atbheeten.nl.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.