FollowRSSTwitter


EkidenloopEen Ekiden is geen alledaags hardloopwedstrijdje. Een Ekiden is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. De oorsprong van dit evenement ligt in Japan.

Bij de Ekiden loopt een team van 6 lopers samen de klassieke marathonafstand van 42.195 meter. De estafettelopers lopen achtereenvolgens 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer. Op het wisselpunt geven de lopers een sjerp – de tasuki- door.

Op de eerste zaterdag van de Ponyweek starten om 11.00 uur op het Dorpsplein van Heeten de eerste lopers. Zodra de tasuki door is gegeven gaat de tweede loper van start. Als de zesde loper binnen is zit jullie topprestatie er op.
Dit alles gaat natuurlijk onder luid gejuich van de enthousiaste toeschouwers, gezellige muziek en een sfeertje waar iedereen blij van wordt!

Inschrijven


Willen jullie ook laten zien uit wat voor hout jullie team gesneden is? Schrijf jullie team(s) dan nu in op Mijn Inschrijving. Zowel heren, dames als mixed teams (wedstrijd of recreatief) zijn welkom.
Dit jaar start de Ekiden om 13:00 uur en wordt de wedstrijd uitgebreid met een kidsrun!

Nu ook een MINI-Ekiden!


Wat ook anders is dit jaar is dat voor de jeugd (t/m 14 jaar) een MINI-Ekiden wordt georganiseerd. De jongeren lopen ook in een team van zes alleen leggen zij ieder 2,5 kilometer af. De eerste loper van de MINI-Ekiden gaat om 15.00 uur van start.

Meer informatie


Wil je de informatie omtrent de Ekiden blijven volgen? Kijk dan op www.ekidenheeten.nl of Like dan onze Facebook pagina

Sportieve groet,
De Ekiden Commissie
.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.