FollowRSSTwitter


De Zonnebloem - Afdeling HeetenEen van onze grootste activiteiten die wij als afdeling organiseren is de Rolstoelwandeltocht in de Ponyweek. Deze wandeltocht voor rolstoelers is een vast onderdeel geworden in het programma van de Ponyweek. Door de grote belangstelling van zo'n 70 rolstoelers de afgelopen jaren, kan je wel zeggen dat het enorm wordt gewaardeerd. Ook de vele vrijwilligers (duwers) die we hiervoor nodig hebben, doen dit met heel veel plezier.

De Zonnebloem is een van de grootste vrijwilligers organisaties van Nederland. Wij hebben in Heeten 20 vrijwilligers die zich voor het Zonnebloemwerk inzetten.

Onze voornaamste doelstelling is het regelmatig bezoeken van langdurig zieken, hulpbehoevende ouderen, lichamelijke gehandicapten zowel jongeren als ouderen, of zij die op wat voor manier dreigen te vereenzamen, ongeacht hun levensbeschouwing.

Mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet meer vanzelfsprekend zijn. Via het regelmatig bezoekwerk probeert de Zonnebloem te voorkomen dat ze in een isolement terecht komen. Een band opbouwen via het bezoekwerk, een goed gesprek hebben, een luisterend oor, er zijn voor de ander. Dit vormt het hart van het Zonnebloem werk.

De zonnebloem doet nog veel meer. Met de feestdagen, zoals Pasen, Nationale Ziekendag, Sinterklaas en Kerstmis verrassen we onze gasten met een presentje. Ook gaan we in de zomermaanden met kleine groepen twee keer in de maand rolstoelwandeltochten maken. In regionaal verband is er jaarlijks een dagboottocht, ontspanningsmiddag met bekende artiesten en een vakantieweek ergens in Nederland. Met het nieuwe vakantieschip is het ook mogelijk (zwaar) hulpbehoevende gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Om als afdeling activiteiten te organiseren is natuurlijk geld nodig. Dankzij sponsoren en een afdelingsbijdrage uit de verkoop van zonnebloemloten, en de vele ondersteunende leden die de Zonnebloem een warm hart toe dragen, is het mogelijk dit mooie werk te doen.

De vereniging

Meer informatie


> Landelijke vereniging 'De Zonnebloem'

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.