FollowRSSTwitterOver de Visvereniging HeetenIedereen kent vast het liedje met daarin de regel: “Als ze me missen, dan ben ik vissen “. Vissen, eigenlijk sportvissen, is een hobby van menig Heetenaar. De visvereniging Heeten is een zelfstandig onderdeel van de Deventer Hengelsport Vereniging met ongeveer 175 leden en hiervan is bijna de helft onder de 15 jaar. Vissen is dus een populaire sport onder de jeugd.

Voor beginnende vissers, jong en oud, organiseren wij iedere twee jaar een viscursus. Tijdens deze viscursus leert men de basis van het sportvissen. Hoe maak ik een snoertje en hoeveel loodjes moeten er aan, wat leeft er in en rond het water. Ook krijgen de deelnemers informatie over het lokvoer en hoe je dat in het water gooit. Voor alle deelnemers is er een uitgebreid cursuspakket en een diploma sportvissen. Na twee lessen theorie is het de derde les tijd om het geleerde in de praktijk te brengen.

Voor zowel de senioren als de jeugd wordt er jaarlijks een competitie gehouden. De seniorencompetitie bestaat uit 9 wedstrijden en zij vissen op maandagavond op verschillende locaties. Hier wordt alle gevangen vis gewogen en degene met de meeste kilo’s wordt de winnaar. Bij de jeugd worden 4 wedstrijden gehouden op zondagmorgen in de bergingsvijver. Bij de jeugd wordt de vis niet gewogen maar tellen de centimeters. Dat betekent niet dat iemand met een grote vis automatisch de winnaar is want als je een heleboel kleine visjes vangt, kan je toch nog winnen. Het totaal aantal centimeters geeft de doorslag. De jaarlijkse kermiswedstrijd en Helami wedstrijd tellen niet mee voor de competitie. Voor de vierde keer organiseren we de  moeder ( tante, buurvrouw enz. ) – kind wedstrijd. Bij deze wedstrijd is het de bedoeling dat een jeugdlid samen met een vrouwelijke partner een koppel vormt.

Het belangrijkste wordt nog wel eens vergeten: om te kunnen en mogen vissen moet je in het bezit zijn van een visvergunning. Iedereen die 15 jaar of ouder is, heeft hierbij ook nog een vispas nodig. Ook als je mee wilt doen met de wedstrijden. Een vergunning is nodig, ook als je zo af en toe gaat vissen, want de prijs van een vergunning is stukken lager dan de bekeuring die je krijgt als je vist zonder vergunning.

Meer informatie


E-mail: hsvheeten@hetnet.nl

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.