FollowRSSTwitter


De vlooienmarktis naast de pony- en paardenjaarmarkt een publiekstrekker van de eerste orde. Vele tienduizenden koopjesjagers gaan al vroeg op pad, want vanaf 06.00 uur mogen de 340 standhouders beginnen met opbouwen.

De markt was aanvankelijk alleen op het Dorpsplein maar door de jaren heen werd de Dorpsstraat, de Holterweg, de Herfkensstraat, de Koopmansstraat, de van Walbekestraat tot marktterrein omgedoopt. Dat moet ook wel, want hoe raak je anders die 2 kilometer kraamlengte kwijt?

De grootste drukte is rond 11.00 uur als er zeker 10.000 mensen langs de kramen schuifelen. Natuurlijk zit de tent en de omliggende terrassen dan ook bomvol en is het er erg gezellig. Maar het gaat natuurlijk om dat éne koopje, bv een goed kinderfietsje voor 5 Euro! Nieuw is dit jaar een demonstratie en expositie van de schildersclub Het Atelier uit Heeten. In de cafetent vertellen ze graag over hun hobby en ziet u meerdere werken van deze club.

De Heetense vlooienmarkt volgens de (oud)Heetenaren: druiven, een bakkie bij 13 of in de tent, schepijs, hamburgers en natuurlijk veel bijpraten, want de vrijdag in de Ponyweek blijft nog steeds een soort van reünie. Ook voor niet Heetenaren is en blijft de vlooienmarkt een uitstapje, waar altijd wel iets leuks te vinden is!


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.