FollowRSSTwitter

Vele handen maken licht werk


Naast de organisatie van de verschillende programma-onderdelen door de Helami, Programma commissie en verschillende verenigingen, zijn er ook verenigingen (bijzonder) actief die geen 'eigen programma-activiteit' hebben.

Hieronder een overzicht van de verenigingen die achter de schermen een belangrijk, en onmisbaar, deel van de organisatie op zich nemen:

Fanfare St. Caecilia


De fanfare St. Caecilia uit Heeten is opgericht in 1920 en is daarme de oudste vereniging in Heeten. De vereniging heeft momenteel ongeveer 50 leden verdeeld over het fanfareorkest en de drumband.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Nieuwkamp terwijl Frank Ritsema de rol van tambour-maitre en instructeur van de slagwerkgroep heeft.

De fanfare heeft een uitstekende reputatie in de regio. Op veel optochten en shows is St. Caecilia een welgeziene gast. Elk jaar geeft men in de Heetense sporthal een wervelende show voor de eigen bevolking, die in grote getale hier getuige van is.

De fanfare neemt een belangrijke plaats in in de Heetense Ponyweek. Al ruim veertig jaar lang verzorgt ze de muzikale omlijsting van de opening van de ponymarkt. Vaak geeft men een koffieconcert of een showavond zelfstandig of samen met andere vereniging. Maar de grootste klus is wel het organiseren van de vlooienmarkt, die al dertig jaar drijft op St. Caecilia.

> www.fanfareheeten.nl

HOST beveiliging


U heeft ze vast wel tijdens evenementen zien lopen: de beveiligingsmensen van de Stichting HOST Security Heeten. Zij worden ingezet voor de orde en veiligheid van publiek en medewerkers bij diverse tentfeesten, waaronder de Ponyweek, maar ook bij bijvoorbeeld Salland Ballooning en de disco-avonden in het Trefpunt. Dit alles is goed overleg met de politie IJsselland.

Het ontstaan van de stichting hangt samen met de steeds verdergaande veiligheidseisen die de overheid stelt aan evenementen, die door de verschillende verenigingen georganiseerd worden. De besturen van de Helami, Oranjevereniging, Scheultie en Treffers zijn bij elkaar gaan zitten en hebben vrijwilligers gezocht die de cursus horecaportier wilden volgen.

De stichting draait volledig op vrijwilligers. Naast de beveiligingsmensen is er een dagelijks bestuur van de stichting, dat wordt gevormd door leden uit de vier verenigingen.

Scouting Heeten en de handbalvereniging Plus Severijn Heeten


Beide actieve verenigingen zijn ieder jaar weer druk met het verzorgen van de parkeerplaatsen bij de Ponymarkt en de Vlooienmarkt.

Verschillende terreinen aan de invalswegen van Heeten maken zij daarvoor klaar met linten en borden. De leden van beide verenigingen (en ook de ouders, niet te vergeten)! lossen elkaar af in 'ploegendiensten' en zorgen er zo voor dat parkeren geen probleem hoeft te zijn voor alle bezoekers van buiten Heeten.

Naast parkeerplaatsen beheert de Scouting ook de garderobe, inclusief de bemanning daarvan tijdens verschillende activiteiten, met name de activiteiten die 's avonds in de tent plaatsvinden. Klik hier voor meer info over de Scouting Heeten en over Plus Severijn Heeten

EHBO Heeten/Nieuw-Heeten


De EHBO staat paraat bij veel activiteiten in de dorpen. Zonder de EHBO mogen deze activiteiten niet doorgaan. In de ponyweek staat de EHBO vereniging met een groot aantal vrijwilligers klaar om te helpen waar dat nodig is.

Voor deze activiteiten heeft de vereniging een speciaal voor dit doel een verbouwde en ingerichte caravan tot haar beschikking. Deze caravan staat gedurende de feestweek bij het Dorpsplein.

Bij de activiteiten 's avonds is de EHBO in de tent aanwezig. Duidelijk herkenbaar door hesjes. Voorop staat natuurlijk dat we hopen dat hulp niet nodig is.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.