FollowRSSTwitter


ATB & RACE Toertocht - Kent z’n eigen grenzenSoms kun je gewoon tevreden zijn met wat je hebt. Waar andere organisaties de groei van het aantal deelnemers bijna tot een levensmotto hebben verheven, weten de mensen achter de ATB & RACE Toertocht heel goed waar hun eigen grenzen liggen. “De laatste jaren hebben we steeds zo’n 350 deelnemers gehad. Groeien? Ja graag, maar wel met behoud van ons unieke Heetense concept. Liever 350 deelnemers die mede voor de gezelligheid komen en lekker nababbelen dan 500 die na afloop direct weg zijn”, zeggen Anton Berends en JanWillem Schoorlemmer.

Het is de visie die past bij een sportieve activiteit in het programma van een feestweek. “Het geeft ons ook vele voordelen dat we de ATB & RACE Toertocht tijdens de Ponyweek kunnen organiseren. Nu kunnen we namelijk mooi gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten om de deelnemers te ontvangen.
Als je dat allemaal zelf moet regelen... Door de jaren heen weten de deelnemers ook dat het goed is geregeld, dus dan komen ze graag.”

Van tevoren is de elfkoppige commissie vooral druk met de PR, het samenstellen en uitzetten van de routes en het bemensen van de posten onderweg. Qua routes maken ze gretig gebruik van gedeelten uit de vier routes van het Mountainbikenetwerk Salland die elk in een andere windrichting gaan. “En dan is het de kunst om mooie, verrassende uitstapjes naar links en rechts te maken, maar als je dan met particulier terrein te maken krijgt, wordt het steeds lastiger. Helaas zien niet alle landgoedeigenaren het zitten om hun medewerking te verlenen. Zo ligt op een steenworp afstand landgoed Schoonheeten. Ooit hopen we nog eens toestemming te krijgen om bestaande paden uit dit gebied te mogen opnemen in onze toertocht”, vertelt het duo dat uit de doeken doet dat ook de komende ATB & RACE Toertocht weer vele onverwachte elementen bevat.

De ATB & RACE Toertocht wordt gehouden op de eerste zondag in de Ponyweek. De inschrijving is tussen 9.00 en 10.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein in Heeten. NTFU leden kunnen weer gebruik maken van het Scan & Go systeem. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,-. Deelname is op eigen risico.

Meer informatie is te vinden op www.atbheeten.nl.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.