FollowRSSTwitter

M.C. Freewheels Ponytoertocht


Ponytoertocht op de motor met MC Freewheels

De motorjongens van MC Freewheels uit Heeten verwachten dit jaar nog meer van hun jaarlijkse Ponytoertocht op de eerste zondag van de Ponyweek. Deelnemers kunnen kiezen uit 150 of 200 kilometer en hebben ook de keus de route op hun gps te downloaden of om hem uitgeprint mee op het stuur te krijgen.

“Want daar zijn we bekend om geworden” zeggen Jan Meijerink en Roel In ’t Veld, “om onze mooie routes die heel goed omschreven zijn. Straks staan hier weer 150 deelnemers aan de start en die komen overal vandaan. Tot uit het westen aan toen!”

“Born to be wild” zingt Steppenwolf in de klassieker Easyrider, en “heavy metal thunder” waar later nog een muziekstroming naar vernoemd is. Easyriders, dat past wel de Freewheels. Wild niet, te hard rijden ook niet. “We doen ons uiterste best niemand tot last te zijn. En dat gaat eigenlijk altijd wel goed. We kunnen ons wel voorstellen dat het even wat minder is als je in de tuin op een lekkere zondagmiddag vijftig motoren langs hoort komen. Maar daarna is het dan ook weer rustig. En we houden ons meestal keurig aan de snelheden, ook in de buitengebieden.” Zeggen voorzitter Jan Meijerink en secretaris Roel In ’t Veld.

Wel lekker met de kop in de wind het land doorkruisen, maar zonder haast. Dat doen de leden van Freewheels al meer dan 25 jaar, en eigenlijk al wel langer. Want de club is ontstaan omdat er altijd al toertochten gemaakt werden. Ruim 25 Jaar geleden is daar de club van gekomen. Nu met 120 leden. Waarvan een enkele vrouw. En eentje zonder rijbewijs! In juli werd dat gevierd met een motorspektakel op het Dorpsplein.

Meijerink: “De ponytoertocht kent twee afstanden. 150 en 200 kilometer. Dan kun je nog een flink eind komen. Soms pakken we een stuk Duitsland mee. We zitten in elk geval niet vast aan Salland. En onze routemakers vinden ieder jaar wel een ander weggetje dat verrassend nieuw is.”

In ’t Veld: “De meeste rijders hebben tegenwoordig gps aan boord, die kunnen dan de route uploaden en heerlijk genieten van de omgeving. Voor een enkeling die het nog op de ouderwetse manier doet, knippen en plakken we de route tot een handzame omschrijving die ze op een rol op het stuur kunnen zetten.”

“Meijerink: Service bovenal. Want het is ons om de mooie routes door het mooie
landschap te doen. Nu maar hopen op een beetje mooi weer.”


U kunt inschrijven op zondag tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid en de route naar de start is aangegeven. Wij hopen u graag te zien aan onze inschrijftafel.

P.S.  Wilt u graag meerijden op 23 september en u rijdt met navigatie, stuur dan een mail naar
MC Freewheels dan sturen we u de route ’s  toe, zodat u hem thuis kunt laden in uw navigatiesysteem.

Meer informatie


> www.mcfreewheels.nl
of kunt u contact opnemen met Marcel Logtenberg tel: 0572-380826 of mailen naar:marcelencisca@hetnet.nlDelen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.