FollowRSSTwitter


Pony`s en paarden talrijk aanwezig op de markt!In 1962 konden de bedenkers van de Ponymarkt niet vermoeden dat het idee om de markt te organiseren na ruim vijftig jaar niet alleen kon uitgroeien tot de grootste Pony- en Paardenjaarmarkt van Europa, maar dat heel Salland en ver daar buiten, ook genieten van de feestweek rondom de 4e woensdag in september!

Om te wisselen van eigenaar, komen ponyies en paarden vroeg in de ochtend naar de jaarmarkt in Heeten. De markt in Heeten is landelijk vooral bekend om het grote aanbod van gebruiksponies. De ponyies worden er op hun paasbest neergezet om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien voor de nieuwe eigenaar. Dit zorgt ieder jaar weer voor een toeloop van veel publiek, het blijft een boeiend schouwspel, te zien hoe de handel in deze dieren wordt bedreven. Voor ponies die al eerder in Heeten op de markt waren is het wel even opkijken, omdat er nu een prachtig plein ligt. Wel zal het even zoeken zijn naar de waterbak, want die staat nu ook op een andere plek.

Er is veel te doen op de jaarmarkt. Bij de mechanisatiebeurs staan de grote tractoren er glimmend bij, wel zie je een verschuiving van grote landbouwmachines naar de kleinere tuinbouwmachines.
Steeds meer burgers wonen in het buitengebied en hebben een lap grond wat gemakkelijk onderhouden moet worden. Vele standhouders maken hun opwachting, een lint van kramen gaat door het dorp en zorgt voor een gezellige sfeer. De aangeboden waar is zeer gevarieerd, dus is slagen bij wat u zoekt niet moeilijk.

Nieuw is dit jaar een belevenismarkt: diverse (ambachtelijke) stands zijn te vinden op het gedeelte van de Dorpsstraat ter hoogte van het kerkgebouw.

U mag het beslist niet missen!

Aanmelden Standhouders


> online inschrijven standhouders


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.